ABOUT US

 

   

Anette Myhre

 

Ken Myhre

 

Nick Myhre

         

Jeg har altid været VILD med dyr ..... lige fra de første regnorme og snegle blev båret ind på værelset som lille og skulle plejes, til kronhjorten i Dyrehaven, som jeg som 3-årig absolut ville klappe, og så nu til i dag, hvor alle dyr har min interesse, dog med en speciel kærlighed til hunde. Først som 16 årig fik jeg - efter lange seje træk - endelig lokket min familie til at anskaffe familiens første og eneste  hund, en mellempuddel, utrolig intelligent og kærlig hund, "Tim". Glæden var STOR, men jeg lovede mig selv, at når jeg flyttede hjemmefra, så ville jeg have en rigtig hund, en samojedhund!!!!

 

Vi har haft samojedhunde fra 1986 og har i dag p.t. 4, Bosse, Bambi, Soyuz og Bogee. Vi har tillige tre sam-ejede tæver efter vores hanner, Bastian og Samson, samt efter vores første eget kuld, der bor hos Kennel Mamuska. Herudover har vi hannen Max, som vi samejer med Thomas Petersen, hvor faderen til vores første kuld, Turbo, også bor.

 

Vores første samojedhunde var rene familiehunde, og interessen for udstilling kom først, da vi fik Samson, hvor jeg af vores opdrætter, Kennel Mamuska, blev "lokket" med på det første skue. Her var vi heldige og nåede helt til tops og endte som Best in Show, Baby og Best In Show 2 og høsten af den første pokal :-))) Herefter er interessen for udstilling vokset slag i slag i takt med interessen for konkurrencen, og i takt med, at man fik bedre forståelse for vigtigheden af god handling og fremvisning af hunden, og så har man jo i øvrigt i den forbindelse lært utrolig mange skønne mennesker med samme interesse at kende :-). Vi udstiller i dag både i Danmark og i udlandet.

 

Jeg holder utrolig meget af at tage fotos af hundene, hvilket denne hjemmeside vist også bærer præg af :-), jeg tager mig af udstillingen af hundene, fodring, pleje og træning - og kunne slet ikke forestille mig et liv uden dem. Indimellem, når min mand eller søn ikke lige har "tid", så tager jeg gerne en tur på vognen eller slæden med hundene.

 

Håber I vil kunne lide at surfe rundt på hjemmesiden - Velkommen!

 

I Kens familie har de altid haft hund, Grand Danoirs.

 

Jeg kan da snildt huske tilbage til Kens barndomshjem:

 

* hvor de kæææmpe meget stærke hunde havde eget værelse med egen sofa!!!!, hvor de satte sig med alle 4 ben på gulvet,

 

*  hvor Kens far, når han kom tilbage fra gåture, til tider var rasende, når hans bukselommer var blevet sprættet op, hvis han under turen havde været uopmærksom et øjeblik, og hunden havde trukket afsted med ham, og hvor han stadig havde hånden i lommen,

 

*  når man - hvis man luftede en af Grand Danoir'ene -  mødte andre hunde på lufteturen, hastigt søgte mod nærmeste lygtepæl for at holde fast og sidst men ikke mindst

 

*  da vi, da Kens mor og far var på ferie, og vi passede hunden, på job blev ringet op af Brandvæsenet, der var blevet kontaktet af ængstelige naboer og var mødt op på adressen med stigevogn, brandslukker og hele udstyret: "Jeres hund er sluppet ud og laver ravage på gaden..."

 

Historier er der mange af :-) - og de var pragtfulde hunde!

 

Ken er ofte med som "Service"  :-) på udstillingsture til udlandet.

 

Ken træner og kører i dag løb på vogn og slæde med vores hunde i vintersæsonen.

 

Vi har deltaget i løb i Danmark i Samojedhundeklubben i Danmark (herunder bl.a. DM) samt i Dansk Siberian Husky Klub, herunder deltog vi bl.a. i EM i Silkeborg 2007. Herudover har vi på slæde gennem flere år deltaget i De Nordiske Samojedmesterskaber i Dalarna i Sverige.

 

Nick er jo blevet "hunde-miljøskadet" lige fra barns ben :-) og har jo altid været omgivet af hunde og dyr i hjemmet.... og hvad han ikke har haft af kæledyr gennem tiderne er nok svært at komme i tanker om....

 

I teenageårene skulle han jo lige et par gange prøve, hvordan det var at køre med hundene på vognen. Kennel Mamuska og Snechinka havde til løbene et år brug for en musher i god fysisk form til at køre med deres hunde, og Nick slog til.

 

Kennel Pawfections havde tillige brug for en musher til at starte op med at køre vogn og slæde med  deres flotte udstillingshuskies, hvor Nick blev spurgt, om det var noget for ham? - OM det var :-))))

 

Herefter har han ikke været til at holde hjemme fra skoven i weekender til træning og løb både i Danmark og udlandet.

 

Nick deltager i dag om vinteren i løb med Kennel Pawfection's Siberian Huskies og har tidligere stået for Samojehundeklubben i Danmarks løb på Sjælland. Nick har desuden 2 år gennemført "Polardistans - The ultimate challenge" i Nordsverige.

 

Se film fra "Polardistans"  her og her

 

Se også denne fantastiske film fra løb i Gribskov - her

 

Nicks egen hjemmeside: www.nickmyhre.dk